JÖNNEK A KÉPEK$type=ticker$hide=home$count=6$cols=2$label=yes

Koncertek az Ördögkatlanban

BaBa ZuLa (TUR)
A TÖRÖK IKON KISHARSÁNYBAN! A magát oriental dub stílusúnak meghatározó zenekar, a török zene legnagyobb ikonja Európában. Idén léptek fel először Magyarországon a MEDIAWAVE Fesztiválon, és a Pécs2010-en kapott jó hangulatokkal sikerült utolsó pillanatban visszacsábítani őket. Eddigi fellépéseiket zajos közönség- és médiasiker kísérte. Régen lehetett ennyire eredeti modern és mégis az orientális zene hagyományait magában hordozó, "behúzús", táncolós, révülős zenét hallani itthon. A BaBa ZuLa zenéje voltaképpen olyan rock 'n' roll, amit a nyugati világ nem hallott a hatvanas évek rock eposzai óta. Rituálék hangulatához hasonlatos előadásaikon különböző művészeti ágak egyvelege jelenik meg: fellépéseiken gyakran szerepelnek hastáncosok, bonyolult jelmezek, jelen van a költészet, a színház és az élő animáció is, melyek egybegyúrva felejthetetlen audiovizuális élményt nyújtanak a hallgatóknak.
A BaBa ZuLa a keleti hangszereket, úgymint a darbukát, az elektromos saz-t és kanalakat keveri elektronikával és modern hangzással, amit maguk úgy neveznek: Oriental Dub. A „ney"-en (török fuvola) keresztül jelenik meg a szúfi-iszlám tradíció a zenében, míg a klarinét a modern török cigányzenét szimbolizálja. Az elektronikus saz és a fakanál zenei iránytűként szolgál a török zene gyökerei felé, vissza egészen az iszlám előtti, sámáni időkig, Anatólián keresztül a mai Isztambulig.
Annak ellenére, hogy általában az embereknek egy konkrét zenei stílus ugrik be (a dub), ha azt a kifejezést hallja, hogy Oriental Dub, a BaBa ZuLa zenéje bizonyos értelemben voltaképpen olyan rock 'n' roll, amit a nyugati világ nem hallott a hatvanas évek rock eposzai óta. A zenekar megosztja velünk a múltbeli generációk zenei örökségét, mely Isztambulban született, és amelynek emlékei hatással voltak a zenéjükre.


Angara Projekt zenekar (Kompánia Színházi Társulat)
Marlon és Marion - Drogéria koncert
Háy János versek megzenésítve
Az Angara projekt zenekar nevét a 600 ezer éves szibériai ősföldrészről kapta. Célja, hogy az autentikus népzenét kiegészítse a jazz improvizációs technikájával, és modern harmónia világával, új utakat járjon be, kísérletezzen a színházi-zenei formákkal. Az együttes 2003-ben alakult, a Kompánia Színház színészeiből.
A Marlon és Marion koncert két ember szerelmének végső kicsengését, a szexuális vackolódás utolsó nagy kalandját eleveníti fel. Az Angara projekt zenekar által képviselt kortárs színház-zenei műfaj érdekes színfolt a hazai versfeldolgozások sorában. A hangszerek között a gadulkától a gitáron és ütőgardonon keresztül a repedt fazékig sok minden található.
Közreműködők:
Szalay Henrietta - ének
Kemény Rozália - ének
Lukács László - gitár
Debreczeni Márton - gitár, gadulka
Heppes Miklós - basszusgitár
Mayer Zita - klarinét
Alföldy Anna - fuvola
Mózes Zoltán - dob, perka
Hantos Násfa - vokál
Bussy Gábor - gitár
Carlile-Kovács Christopher - cimbalom, mandolin
Szöveg - Háy János


Ian Siegal Muddy Waters, Tom Waits, Otis Redding és Howlin Wolf egy személyben? Nehezen hihető, de valóban létezik ilyen előadó. Az elmúlt pár évben a brit blues legújabb csillaga; Ian Siegal karrierje üstökösként ívelt felfelé. Elképesztő energiájú koncertjei feledhetetlen élményt jelentenek a közönségnek. Nem is csoda, hogy rajongók ezrei várják őt Nyugat - Európában vagy Amerikában, és a Magyarországon adott koncertnek köszönhetően itthon is csinos rajongói bázist tudhat magáénak.
Ha valaki igazán érti, hogy miről is szól a tradícionális blues zene, akkor az a dél-angliai (!) születésű fiatal énekes-gitáros, Ian Siegal.
Magyarországon legtöbben talán a Tom Waits dalokat prezentáló alkalmi all stars zenekar, a Braindogs alapítójaként ismerhetik. A nemzetközi formációban az osztrák Ripoff Raskolnikov-val, Kiss Tiborral (Quimby), Varga Líviusszal (Quimby), Frenkkel, Varga Lacával (Hiperkarma) és Nagy Szabival (HBB) közösen idézték fel a nagy öreg dalait.
www.iansiegal.com
"Showbors" Molnár-Pozsgai gitár duó
Tíz éve létező akusztikus formáció, amely két gitárral előadott improvizatív zenét játszik. Habár nincsenek élesen meghúzott műfaji határai, mégis főként a jazz zenei világából táplálkozik. A sokszínű repertoár Cindy Laupertől John Coltrane-ig terjed.

Mediawave workshopok
Palkonyadtól Pirkadatig Dj-szettek a pincesori kisszinpadon
Különböző zenei szettek és finom borok, borász- és művész dj-kkel (Hárságyi B., Kollár P, Haraszti F., Kohut B.,) fény-, és hangulat vetítés a pincék falára by Roham galéria (Rechnitzer Zsófi, Bánki Ákos).
Firewater (US) A Firewater Brooklyn-ban alapított, többek között török és indonéziai tagokkal is tarkított, elsöprő optimista zenei lendülettel megáldott formáció, amely a punk, a világzene és az indie elemeit ötvözi kiváló szövegekkel egy elemi töltésű zenetöltetté. New York-i csapat megannyi kultúra különböző hatásaiból táplálkozva hozta össze letaglózó erejű hangzását, amely kicsit olyan, mintha Tom Waits vidám kocsmadalokat játszana némi klezmer, indiai, art-punk és kabaré-elemekkel dúsítva a hangzást egy egyértelmű és ütős, sokszor táncolható, mennyei kocsmazenévé. Nem áll tőlük messze az apokalipszis és a halál árnyéka sem, azonban a banda végkicsengése talán éppen ezért nem nyújt mást, mint színtiszta életörömet.
Nem sokkal 1995-ös megalakulásukat követően kiadták első lemezüket, a Get Off The Cross (We Need The Wood For The Fire) címűt, amellyel berobbantak a köztudatba, majd 1998-ban a The Ponzi Scheme című lemezükön a neves gitáros, Duane Denison, a Jesus Lizard legendás alakja, valamint Yuval Gabay, a Soul Coughing dobosa és Kurt Hofmann, a Jon Spencer Blues Explosion neves szaxofonistája és harmonikása is szerepel.
A zenekar énekese, dalszerzője és basszusgitárosa, Tod A. az évek során felmerült elkerülhetetlen személyi változások ellenére olyan meghatározó erővel bír művészi és vezetői minőségben egyaránt a mai napig, hogy az évenként felmerülő változások kimondottan kedveztek az együttes hangzásának. Emellett Tod távolkeleti utazásai, különösen Törökországban, Indonéziában és Ázsia más tájain tett tanulmányútjai megerősítették a banda egyszerű és sodró erejét, hangzását, ütőképességét, egyszóval letaglózó közvetlenségét.
Egy szó mint száz: a Firewater egy ezer gyökérből táplálkozó, vérbeli indie all-star banda, amely testközelbe hozza a színtiszta költészetet a legvadabb és legszeretnivalóbb kocsmazenének álcázva azt.
Ghymes koncert ÁLOMBÁLOM
SZERELMES SZABADSÁG
„Azt hisszük a szabadság messze van, magasan repül a bizonytalanság, a veszély, az ígérgetés drága világában, ahol nagy a sírás és nagy a nevetés.
Milyen öregek is vagyunk, ha elfelejtettük már, hogy vele születtünk, csak óvatosságból előre küldtük, ő a holnap és szerelmes belénk. A „SZERELMES SZABADSÁG".
A fiatal élet meri csak visszahívni, mert a legnagyobb bátorság kell ahhoz, hogy a magunkévá tegyük, mert halálosan szép. 1848. március idusán mi magyarok ezt megint megtettük, ritka pillanat volt, már nem a szavak, csak az ének tudja felidézni igazán.
Énekeljük együtt a bátorság ünnepét." (Szarka Tamás)
Szarka Tamás - ének, hegedű, gitárok, koboz
Szarka Gyula - ének, gitár,basszusgitár, bőgő
Jelasity Péter - szoprán- és altszaxofon, fuvola
Jász András - szaxofon
Nagy Szabolcs - szintetizátor, nagydob
Kún Csaba - szintetizátor
Lau János - dobok
Voler Mouche koncert Francia név, angol szövegek, fiatal szombathelyi zenészek egy különleges hangú énekesnővel a fronton. Impressziókra épülő tripihopos, bossanovás könnyed tánczene, ideális délutáni bemelegítéshez vagy épp elnyújtózáshoz.
Romungró Fiúk koncertje A csornai fiatalok tavaly a fesztivál helyi sztárjainak számítottak és az azóta eltelt időben igazi „MEDIAWAVE házi zenekari" státuszt vívtak ki maguknak. Tehetségüket a pécsi FRINGE Fesztiválon zenei különdíjjal jutalmazták
Roma & Magyar Autentikus Ethno Zenei Workshop Zárókoncert A devecseri Fláre Beás Banda dolgozott három napon át helyi és fesztivál vendégekkel a roma zenei hagyományok ápolásán, átadásán.
NEMZETKÖZI ÚJ JAZZ MŰHELY ZÁRÓKONCERT Vezető: Singas Project
Mekkora cigány vagy? - Gypsy Session A provokatív elnevezés mögött egy roppantbarátságos és izgalmas zenei produkcióötlete áll, melynek lényege, hogy roma és magyar zenészeket hozzunk össze egy laza jam session keretei között, hogy egymás zenei világaiba bátran átlépve, kísérletezve, kalandozva szórakoztassák a nagyérdeműt. A tervezett fellépők közt van a MEDIAWAVE roma zenei workshopjainak tanárai, résztvevői és az Ördögkatlan Fesztivál aznapi sztárvendégei is!
Kisharsányi Nyugdíjasklub népdal és táncbemutatója A tavalyi évhez hasonlóan újra a helyi nyugdíjasklub előadásával veszi kezdetét a kisharsányi program.
Fláre Beás Banda és Kokavakere Lavutara (SLK) közös koncertje A devecseri beás roma zenekar mára már külföldön is egyre nagyobb nevet szerez magának. Kelet-európai turnéjukat megszakítva érkeznek Kisharsányba, hogy szlovák turnétársukkal közös romazenei minifesztivált tartsanak nálunk. A produkcióban bemutatkoznak a zenekarok saját zenéjükkel, de közös számokat is játszanak majd. Autentikustól a Django Reinhardtos gypsy jazzig sok minden lesz hallható!
Apnoe zenekar koncertje 2009-ben talált egymásra a zenekar és Mesics György „Mesó", aki tizenöt éve különböző táncházas zenekarok tagja, prímása. A nótákat azóta hamisítatlan népi hegedű, és egy férfi énekhang is gazdagítja, sajátos karaktert adva a banda egyéni, magyar népi muzsikák feldolgozásából, újragondolásából eredő stílusának, ahol az elektromos hangszerek hangzásban népzenei irányt vesznek, a népi hangszerek pedig rockosabban szólalnak meg.
African Footprint International (GHA) koncertje és táncelőadása Az African Footprint International egy nemzetközileg elismert professzionális táncegyüttes, tagjai között - az egészséges táncosok mellett - gyengén halló és siket fiatalokat is találunk, akik - fogyatékosságuk ellenére - hihetetlen módon, a gyomorszájukban képesek érzékelni a zenét, a ritmust, s ekképpen könnyedén elő tudják hívni a vérükben lévő tánc képességét. Életerő és zenei robbanás, mindez különleges előadásmóddal párosulva! Örök élmény...
Büdös Vornyik zenekar koncertje Na de ki az a Vornyik? És miért büdös? Reményink szerint a koncerten és az azt követő mulatozáson minden kiderül majd.
Kaposvári Egyetem: Füst a szemében - Cseh Tamás est
A kaposvári harmadéves színészhallgatók Cseh Tamás-koncertje - hálával, emlékül
Lehetne legenda, de nem az, hanem a kortársunk, pedig számunkra történelem „az ötvenes évek szűrt levegője" éppen úgy, mint a „sapkában járó nyolcvanas éveké". De szavai a mi szavaink, rubinpiros és fehér babák; Ács Mari, Vetró Irán és Bíró Imre az ismerősünk, a ravaszdi Shakespeare Williamről és Arthur Rimbaud-ról nem is beszélve. Antoine és Desirée, hát persze, János és Tamás, pláne. Pálinkát mérnek-e már, mi történt, lányok... Csak tíz év múlva ne ez a dal legyen. Előre, sohase hátra.
Szereplők: Béli Ádám, Boros Anna, Decsi Edit, Formán Bálint, Juhász István, Kárpáti Pál, Keresztény Tamás, Kővágó Veronika, Lovas Rozi, Lábodi Ádám, Molnár Zsolt, Páll Mónika, Porogi Ádám, Váncsa Gábor
Lois Viktor koncert

Lois Viktor hangos gépeket készít, valóságos hangszereket, amelyek formája és hangja a harmóniát keresi, és amelyekkel néha koncertet is ad. Nagy leleményességgel és az egyesítés kifinomult művészetével használ fel újra alkatrészeket és a fogyasztói társadalom fel nem használt salakját. Kerékpárhenger-kuplé, esztergapad-oratórium és írógéppuska. Lois Viktor életet lehel posztindusztriális társadalmunk szemetébe, s onnan szólal meg a szellem, éneklő szemétként reinkarnálódva.
A fesztivál keretében kiállításra kerülő szoborhangszerek életre kelnek...
Cseh Tamás emlékkoncert Cseh Tamásra, örökös fővédnökünkre emlékezünk majd az Ördögkatlanban augusztus 7-én, halálának évfordulóján. A gyönyörű Szársomlyói Szoborparkban többek között Kátai Zoltán, Víg Mihály, Másik János, Takáts Eszter, Berecz András, a Singas Project zenekar és a kaposvári színművészeti főiskola ifjú növendékei idézik majd meg Tamás szellemét, hogy közösen emlékezzünk és dúdoljuk: Az ócska cipőt egy este már...
Macskaköröm Az együttes 2008 vége óta működik a jelenlegi felállásban. Céljuk, hogy egy koncert és egy felolvasó est együttes élményével közvetítsenek időtálló irodalmi értékeket. Előadásukban Márai Sándor Füves Könyvének általuk választott szemelvényeit rendezik sajátos sorrendbe. A gondolatok erejével, drámaiságával, humorával vagy éppen profánságával erős kohéziót alkotó zenéjük stílusa korlátok közé nehezen szorítható
A zenekar tagjai:
Nagy Sándor - próza, ének
Csányi Norbert - szólógitár, dalszöveg, zene
Hernádi Dávid - basszusgitár, zene
Horváth János - akusztikus gitár
Kiss Zsolt - dob
A zenekar honlapja: http://macskakorom.hu
Técsői Banda A hagyományos máramarosi ruszin zenét játszó (régiesen: rutén) banda a Tisza felső szakaszán fekvő Técső város és környékének legismertebb zenekara. Familiáris zenekar, a Csernavec család tagjaiból áll. A vidék zenei hagyományait elődeiktől tanulták. Rendkívül változatos repertoárjukban az interetnikus kapcsolatok miatt szerepelnek környékbeli román, cigány, zsidó, orosz és magyar dallamok is.
Kurgán zenekar A Kurgán 2006-ban alakult hegedű-cselló-ének-brácsa felállásban. Eddig főleg utcán zenéltek külföldön, melynek meg is lett az eredménye, hisz Olaszországban felkérést kaptak az arezzói költészeti fesztiválra és Anconában egy dj lemezén is játszottak. Ám a fiatal csapat itthon szeretne minél többet játszani, mert ez a zene elsősorban nekünk szól...
Avjar & Sterz Az „Avjar & Sterz" szeretetről és szenvedésről szóló dalai váratlanul hatnak. A szó szerint hallatlan hatás nem csak a tekerőlant ismeretlen (pontosabban már nem ismert), „egzotikus" hangjában rejlik - sokkal inkább a szöveg és a dallam aprólékosan kidolgozott összhangjában. Mindez egyfajta járatlan utakon zajló expedíció; azzal a váratlan eredménnyel, hogy valószínűleg újra fel kell térképeznünk Közép- és Kelet Európa zenei világát. Fel kell fedeznünk ismeretlen dolgokat, és újraértékelni olyanokat, amiről azt hittük ismerjük őket: rájövünk például, hogy Schubert Téli utazása ugyanazon kultúrkör részese, mint az albán gyászénekek. Saját ajvárját és puliszkáját (Ajvar & Sterz) Natasa Mirkovic-De Ro és Matthias Loibner a megszokott mesterséges édesítők és tartósítószerek nélkül készítik el - azokat a finom felhangokat is megkapjuk, amelyek az újabb balkáni és alpesi zenéből oly gyakran hiányzik. Minden apró különbséget megfigyelhetünk, ami a tragikus és a túláradó között van.
Grooveheadz A Balkán találkozik a funkkal, a klezmer a rockkal. Valójában Kelet és Nyugat találkozik a világ többi részével. A Gooveheadz Orchestra egyedi hangja valószínűleg sehol máshol a világon nem alakulhatott volna ki.
A dalszövegek többnyelvűek: ősi orosz, szerb, roma és - esetenként - angol. De a szavak nem számítanak. A Grooveheadz felemeli a szellemedet, táncra perdíti a szívedet és a lelkedet. Azt az új zenét hozzák el, amire a toplistáktól megfáradt fülek régóta vártak. Minden koncertjük teltházas, ahol CD-iket (köztük a híres Harry Stojka-t) azonnal elkapkodják. Mondanunk sem kell, hogy a zenei sajtó ámulattal és lelkesedéssel fogadta a zenekar védjegyének számító izgalmas hangzásvilágot.
Másik János és barátai koncert Másik János a legjobb és legtermékenyebb zeneszerzőink egyike, egykoron az Európa Kiadó billentyűs alaptényezője, dalszerzője, több mint két tucat film (lásd Városbujócska, vagy a Meteo )atmoszférájának meghatározója. Együtt muzsikált Cseh Tamással, Peter Ogival, Can Togay-jal... a Katlanba is zenésztársakkal érkezik majd.
Téka Együttes A TÉKA Együttes, mely 1976-ban alakult Budapesten, hangszeres magyar népzenét játszik, autentikus stílusban, az eredeti hangzásvilág megőrzésére és megismertetésére törekedve. Nevük is e cél jegyében fogant.

1977-ben nyerték el a Népművészet Ifjú Mestere címet. Azóta is folyamatosan járnak tanulni és gyűjteni falusi népzenét, a magyar nyelvterület hagyományőrző vidékeire. Együtt játszanak lakodalmakban, bálokban, táncházakban az idős parasztzenészekkel. Tudásukat zeneiskolai keretek között és népzenei tanfolyamokon osztják meg az érdeklődő fiatalokkal.

Nagysikerű koncertjeikkel bejárták Európa szinte valamennyi országát, és jártak Mexikóban, Kanadában, Indiában, Japánban, Kínában és az USA - ban is.
Siklósi "Dolce" Hegedű Együttes A Siklósi „Dolce" Hegedű Együttes 15 évvel ezelőtt alakult az egykori Siklósi Zeneiskola hegedűs növendékeiből. A zene szeretete és a közös muzsikálás öröme tartja össze a folyton bővülő, mára 18 tagú együttest.
Az együttes nagy sikerű koncerteket adott határainkon belül és külföldön egyaránt. A Grazban megrendezett Európa Napokon 2002-ben 2005-ben és 2009-ben is a zenekar képviselte Baranya megyét.
Az együttes repertoárja nagyon színes, a barokk zenét és napjaink kedvelt musical slágereit is szívesen játsszák.
Grencsó Kollektíva Grencsó István évtizedek óta a magyar avantgárd jazz egyik kiemelkedő alakja. Pályafutása 1979-ben, a Masina zenekarral indult, szélesebb körű ismertségre pedig az 1980-as években a Dresch Quartet tagjaként és Szabados György partnereként tett szert. 1985-ben megalapította a Grencsó Kollektívát, mely azóta is az első számú zenekara. A triótól a big bandig több különböző formációval szerepelt és készített felvételeket, melyekkel a jazz, az etno zene, a pop, a rock, sőt régi magyar tánczenék elemeit különböző módokon vegyíti egyedi, csak rá jellemző látásmóddal.
PoeJass Project A pécsi PoeJass Project olyan jazzkedvelő fiatalokból alakult, kiket a műfaj szeretetén túl annak ismerete is jellemez. A 2009-ben alakult jazz band koncertjeit eddig főként pécsi helyszíneken tartotta. Ezek közül kiemelkedő a 2009 szeptemberében Pécsett megrendezett Jazz Kontakt elnevezésű programsorozat, mely során a kvartett bemutatkozhatott a hazai jazz élet szereplőinek, valamint Pécs város jazzkedvelő közönségének. A zenekar tagjai hasonló zenei környezetben nőttek fel, zenei múltjukat és jelenüket is főként a „mainstreames" hangás -és dallamvilág határozza meg.
Repertoárjuk magában foglalja a mára már örökzöldeknek számító jazz-sztenderdek mellett a XX. század második felének modernebb kompozícióit is.
PoeJass Project:
Gubik András-szaxofon
Hofecker Dániel-trombita
Ferenczi Roland-gitár
Hofecker Mátyás-nagybőgő
Balogh Balázs-dob.
Bővebb infó: http://www.myspace.com/poejassproject
Folker A Folker együttes változó felállásban, különböző néven 1991 óta működik Sepsiszentgyörgyön. Először Tilinkaként léptek be az erdélyi táncházas „köztudatba" mint a csángó folklór elkötelezett művelői. 1997-től Melkuhn Róbert és barátai néven működött a helyi felnőtt- és gyermektáncház állandó zenekaraként, a Folker nevet pedig 2001-ben vette fel.
A zenekar tagjai:
István Ildikó - ének, tánctanítás,
Mihály Pál - hegedű,
Kelemen István - hegedű, brácsa,
Melkuhn Róbert - furulyák,
Csibi Szabolcs - koboz
http://www.youtube. com/watch? v=LIWhkx2Epas
http://www.youtube. com/watch? v=nq6haUJWoQA
Nemez A zenekar 2007-ben alakult, stílusukban a népzene ötvöződik jazz, funk és modern zenei elemekkel.
Második lemezük áprilisban jelenik meg Tudtam én... címmel.
A zenekar tagjai:
Kátai Judit - hegedű és ének,
Kátai Jocó - dobok és ütősök,
Orbán Ferenc - hegedű és gitár,
Kerezsi Csongor - basszusgitár,
Könczey Jenő - billentyű.
http://www.nemezband.com/
Fabatka A zenekar 1997-ben alakult, amikor Ségercz Feri és az általa indított pásztorfurulya és népzene kurzus 13-17 eves diákjai aktívan muzsikálni kezdtek. A felcsíki, a moldvai és a gyímesi népzenét folyamatosan tanulták és játszották. A zenekar 2005-2006-ban nagy változáson ment át, amikor a tanítványokból elhivatott zenészek váltak, ugyanakkor csatlakoztak képzett zenészek is a csapathoz. Így szólalt meg egy jóval érettebb, kimunkáltabb zene, ami azóta éli színpadi életét.
Az együttes autentikus népzenét játszik, ami a Táncházakban érvényesül leginkább. A színpadi produkciót már egy továbbgondolt, helyenként improvizatív zenélés jellemezi, mely folyamat sajátos átdolgozásokhoz vezetett.
A zenekar tagjai:
Ségercz Ferenc - pásztorfurulyák,
Kovács Linda - ének,
Gáspár Csaba - hegedű,
Kelemen István - hegedű, koboz,
Gyergyai Szabolcs - basszusgitár,
Hána László - ütősök,
Honlap: http://www.fabatka.ro
Impro - Viziok 2.2 Az Impro-Viziok jelenlegi kvartett felállása 2009-től létezik, korábban trió, duó és szóló produkciók voltak ezen név alatt. A többnyire népzenészekből álló zenekar Erdélyi magyar népzenei ihletésű improvizációs zenét játszik.
A zenekar tagjai:
Gáspár Csaba - hegedű
Kelemen István - hegedű
Fazakas Albert - cimbalom
Gyergyai Szabolcs - bőgő
http://www.myspace.com/improviziok
Jedam A zenekar 2009 nyarán alakult több ismert Erdélyi együttes (Tündérground, Ritmo del Flamenco, Zakusca) zenészeiből. Stílusuk több zenei műfajból merítkezik, nehezen meghatározható, kicsit Funky, Népi, Progressziv, Rock, Pop, Jazz, Latin, Electro..., talán erre jó a „világzene" kifejezés, de mindenképp dinamikus és bulira született zene.
A zenekar tagjai:
Fodor Réka - ének
Gáspár Álmos - gitár
Gábor Szabolcs - saxofon
Bene Zoltán - billentyű
Gyergyai Szabolcs - basszusgitár
Asztalos Zsolt (Aszterix) - dob
http://www.bandland.hu/Band.aspx?ID=1694
Kalagor A Kalagor zenekar 2005-ben alakult Erdélyben, Gyimesi és Moldvai népzenét játszanak. Első albumuk 2007-ben Hová mensz...? címmel jelent meg.
A zenekar tagjai:
Érsek Csaba - ének, mesemondás,
Kelemen István - hegedű, kobza,
Csibi Szabolcs - koboz, furulya
http://www.myspace.com/kalagor
„Párizstól Moldváig" - Fülep Márk Lajtha László-, kétszeres Artisjus-díjas és háromszoros Fischer Annie ösztöndíjas fuvolaművész lemezbemutató koncertje „A lemez zenei tartalmon kívül egyben önarcképem kifejezése is, amelyben az általam hittel képviselt és művelt zenék sora csendül fel." - mondja a művész.
A CD előszava: „Ez a lemez egy népszerű hangszert mutat be, melyen nagyon sokan tudnak játszani, de általában csak egy-egy vonását ismerik. Egyéniségének sokarcúságát kívántam bemutatni, nem szokványos műsor összeállításban. Klasszikus zenét és népzenét, ismert remekműveket és ritkaságokat, eredeti kompozíciókat és átiratokat, évszázadokkal korábban komponált és kortárs zenét egyaránt tartalmaz. Szerepet kapott a klasszikus fuvola hangszercsalád valamennyi tagja, sőt megszólalnak a magyar népi fuvolák, a flóták, valamint a csángó hangszer, a tilinkó is. Zenés utazás a XVIII. századi Párizs zenéjétől a mára a táncházakban divatossá vált moldvai öves táncig. Több kaput szeretnék e műsorral kinyitni, kapukat, amelyeken keresztül más és más stílusú zene hívogatja a hallgatót. Remélem, hogy valamennyi kapu mögött sikerül igaz élményeket felfedezni." (Fülep Márk)
Egy hangulatos koncert, ismertetéssel, amelyen elhangoznak: Boismortier, Telemann, Bach, Debussy, Zahnhausen, Láng István művei valamint magyar és moldvai népzene.
Fülep Márk a Magyar Állam tulajdonában lévő 14 K YAMAHA aranyfuvolán játszik.

RUTKAI BORI ÉS A SPECKO JEDNO

Rutkai Bori képzőművész, filmes, szövegíró 2003 őszén alapította a Specko Jedno zenei formációt, amely tulajdonképpen utód-együttese Bori korábbi zenekarának a Special Gizdának. Az együttes főleg orosz és latin zenei hagyományokat követve hozta létre dalait. Fő jellegzetességét, a zenekar nevében is feltűntetett specialitását azonban a dalszövegek erős képisége, és az egyszerre ironikus és melankolikus költészete adta, adja; emellett pedig a gyakran színházi-, vagy kabaréelemekkel bővített koncert-előadások. Az igényes, mély humorral kezelt közvetlen nyelvezet a legkülönfélébb zenei műfajokon keresztül szól a közönséghez: morális-rocky, szakrális-induló, death-románc, bigott-tangó, deklarált-funky, bukott-sláger, metál-mulatós, mese-punk, delírium-disco, metafizikus-gyerekdal, fitness-ballada (stb.). A zenekarnak sötét haja és barna szeme van.
Ferenczi György és a Rackajam Ferenczi György kiváló szájharmonika-művészünk bő húszéves pályafutására a country, a blues, a rock 'n' roll és a magyar népzene fúziója nyomta rá a bélyegét, több mint kétszázötven lemezen szerepelt, Herfli Davidson és Rackajam nevű zenekaraival Európa-szerte népszerű lett.
„Egy magyar zenésznek normál esetben a népzenétől kellene bárhova eljutnia, de a Kodály-módszer hazájában ez rendszerint nem így van. Én Jimi Hendrix, az AC/DC és a Hobo Blues Band zenéjén nőttem fel. Ma két dolog határozza meg a zenémet: a népzene és Hendrix."
Érdi Tamás zongoraművész koncertje „Király ő, ha játszik csodás birodalmában" - nyilatkozta Sütő András az akkor még 17 esztendős Érdi Tamás zongorajátékát hallva. Azóta több mint tíz esztendő telt el, és a most 28 éves zongorista birodalma egyre nagyobb, egyre erősebb lett. Mozart, Schubert, Chopin, Liszt, Bartók, Debussy - pianistanemzedékek és közönségük kiapadhatatlan szépségforrásai. És Érdi Tamás bátran merít belőlük. „Játéka akkora érzelmi mélységről és kifejezőképességről tesz tanúbizonyságot, amelyre még a FELTŰNŐ is gyenge kifejezés. Ez az egyik legjobb Mozart-interpretáció az utóbbi időszak terméséből" - írta Thomas McClain az American Record Guide hasábjain. 23 országban játszott már, szólóban vagy híres karmesterek társaságában. Születésekor elvesztette szeme világát, de muzsikusként többet lát a látóknál. Szabó Magda szavaival: „én csak írni tudok, de Tamás ujjaival az Isten üzen."
Kobzos Kiss Tamás koncert Kobzos Kiss Tamás a régi zene és a magyar népzene számos díjjal elismert előadója, versek népzenei és régi zenei ihletésű megzenésítője Csokonai dalokat és Balassi énekeket is hoz a Katlanba.
Víg Mihály Víg Mihály zeneszerző-szövegíró és előadó pályája, a nyolcvanas évek budapesti alternatív zenei szcénájának meghatározó formációiban indult. A Trabant, illetve a Balaton zenekarral készült számai annak ellenére, hogy a maguk idején hivatalos kiadványokon nemigen jelenhettek meg, igazi underground slágerek lettek. Víg, noha voltak hosszabb-rövidebb "eltűnései", egyetlen pillanatra sem hagyott fel a zenéléssel, ma is működteti a Balaton zenekart. Filmzenéket, színházi zenéket is komponál, Tarr Béla állandó alkotótársa, rendszeres fellépője a budapesti klubszíntérnek... Most az Ördögkatlanba is ellátogat.
Takáts Eszter koncert Alig egy évtizede, hogy egyetemistaként autodidakta módon dalszerzésre adta a fejét a pécsi születésű Takáts Eszter. A pécsi egyetem komolyzenei képzése mellett a Pécsi Kamarakórusban csiszolta hangját.
Az eltelt évek alatt számos formációban adta tanúbizonyságát tehetségének, színpadra termettségének. A 2009-ben megjelent Ha egy nő szeret... című második szólóalbuma már az érett dalszerző alkotásait vonultatja fel. Népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy Európa számos országából érkeznek felkérések, dalai koreográfusokat, festőket, szobrászokat ihletnek meg.
Az Ördögkatlan Fesztiválon fellépő fromáció egy friss kezdeményezés, de annál magával ragadóbb. Miklós Milán, a Jazzekiel zenekar basszusgitárosa Jackie Orszaczky tanítványa, aki ebben a formációban pikoló-basszusgitárjával ejti ámulatba a közönséget. A produkció ritmusáért a nagybőgőn játszó Szalai Tamás felel, aki virtuóz hangszertudásával méltón vált a csapat részévé. Bakai Marci hegedűn színesíti a produkciót.

Sárik Péter Trió A Trió 2007-ben alakult. Tagjai a magyar jazz élvonalába tartoznak, pályájuk során jelentős szakmai sikereket értek el. Sárik Péter szerzeményei több alkalommal döntőbe jutottak az USA és az Egyesült Királyság legnagyobb dalszerző versenyein. Legutóbb 2008-ban az amerikai székhelyű International Songwriting Competition dalversenyen az "I'll catch you" című dala harmadik lett jazz kategóriában és a közönségdíj kategóriájában is. Péter 2007-ben a Jazzy rádió dalversenyén elnyerte a "Legjobb szólista" elismerést. A zenekar Magyarországon kívül rendszeresen koncertezik szerte Európában, visszatérő vendégei Anglia, Németország, Svájc, Románia, és Szlovákia klubjainak és fesztiváljainak. Műsorukban mindhármuk szerzeményeit játsszák, zenéjük dallamos, ritmikus és rendkívül változatos. Koncertjeik sikerei és a közönség lelkes visszajelzései alapján mindenki számára élvezetes vérbeli jazz.
Sárik Péter: zongora
Frey György: basszusgitár
Berdisz Tamás : dob
A Jazz nagykövetei Elsa Valle - ének
Szakcsi Lakatos Béla - zongora
Csepregi Gyula - szaxofon, fuvola
Winand Gábor - ének, szaxofon, fuvola
Elsa Valle tündöklő sokszínűsége és előadói képessége alapvetően változtatja meg a jazz standerdekről kialakult képünket. A számunkra ismert dalokat egy másik megközelítésből mutatja meg nekünk kiszakítva a már megszokott környezetből, kiemelve a melódia érzékiségét. Kimagasló rögtönzőképességével, kiváló partnereivel pedig pillanatok alatt képesek egy új irányt venni, új értelmet adni a melódiáknak, mely újjászületve ismét életre kel a színpadon. A kiváló "JAZZKONZILIUM" mélyen belenyúl a kubai, amerikai jazz standardek rejtelmeibe, azok legsötétebb zugaiba. A barátság és a muzikalitás segítségével káprázatos élményt garantál a közönség számára!
Kátai Zoltán koncert Kátai krónikaénekes, énekmondó, énekét lanton, kobzon vagy fidulán kíséri.
"Akinek van hozzá füle meg szíve, az érti és érzi, befogadja ezeket a rég megfogalmazott gondolatokat, igazságokat. Idestova 500 éve nem haltak ki ezek az énekek. Nem merültek feledésbe. Még mindig tudunk róluk, még mindig vannak, akik éneklik, akik hallgatják azokat. És meg is fogadják sokan. Sőt! Még egy rajongó tábora is van ennek az irodalomnak, ennek a műfajnak."
Kolonits Klára opera-énekesnő és Dinyés Dániel zongoraművész koncertje A művészházaspár a klasszikus zene dalirodalmának végtelen színességét hozzák el hozzánk, a Katlanba.
Válogatás Chopin, Liszt, Robert és Clara Schumann, Félix és Fanny Mendelssohn dalaiból.
Boban Markovic és Rúzsa Magdi közös koncertje
A Boban Markovics Orkestar jelenleg a legkeresettebb szerbiai rezesbanda, akik egész Európában népszerűségnek örvendenek úgy a klubkoncertjeiknek, fesztiválsikereiknek, mint a színházakban, koncerttermekben adott koncertjeiknek köszönhetően. A dinamikus balkáni zenészek, kiknek muzsikájával szinte már mindenki találkozhatott filmen vagy rádión keresztül Rúzsa Magdit is magával hozza az Ördögkatlanba, ami igen izgalmas zenei élményt és táncmulatságot ígér.
Quimby
A Káosz Amigók nyitják idén is az Ördögkatlan Fesztivált! A másfél évtizedes múltra visszatekintő Quimby bő tíz éve a hazai zenei porond egyik legfontosabb zenekara, a legnagyobb hazai fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője, és az egyik olyan formáció melynek nagylemezeire, zenéire és szövegeire nem lehet nem odafigyelni. A zenekar pályafutása alatt nyolc sorlemezt készített el, melyek közül több az Év albuma díját nyerte el Magyarországon. Emellett a zenekar az elmúlt évek során több más rangos művészeti elismerésben is részesült, Kiss Tibor énekes-gitáros pedig az Artisjus Az év szövegírója díjat is megkapta.
Csík zenekar koncertje
A Csík zenekar 20 éve meghatározó szereplője Magyarország népzenei életének. Rengeteg koncert, táncház és jó néhány sikeres zenei album tette népszerűvé nemcsak a zenekart, de a magyar népzenét is - hazánkban és külföldön egyaránt. Az eltelt két évtized alatt több rangos zenei díjjal jutalmazták a kecskeméti formációt. Munkájuk legnagyobb elismerését jelzi a Fonogram-díj, melyet 2007 év elején érdemeltek ki legutóbbi, azóta aranylemezként számon tartott "Senki nem ért semmit" című albumért világzene kategóriában.

BUDAPEST BÁR - Volume 2. Tánc
A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt. Régi filmslágereket, kuplékat és táncdalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva.
„...két éve a Budapest Bár üdítő kezdeményzés volt, ma azonban mérce a minőségre.... Olyan rövid az a két órácska, melyet Budapest legjobb bárjában tölthetünk, hogy arra az otthonra megvett dupla CD sem biztos, hogy elegendő gyógyír - de mégis, az egyetlen." (Metropol)

Szereplők:
Ének: Behumi Dóri (ex-Jazz + Az), Ferenczi György, Frenk, Keleti András (Colorstar), Kiss Tibor (Quimby), Kollár - Klemencz László (Kistehén tánczenekar), Lovasi András (Kispál és a Borz), Németh Juci (nemjuci), Ruttkai Bori (Specko Jedno), Szűcs Krisztián (HS7), valamint a Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével.
DUTÁR Együttes
A Dutart Csőke Renáta és Kopeczky Péter 2004-ben alapította. A duóhoz a repertoár bővülésével más zenészek is csatlakoztak, így ma az öttagú zenekart igen változatos műsorok jellemzik. Tiszta népdalok, újragondolt népzenék, feldolgozások és saját szerzemények mind megszólalnak koncertjeinken. Reni egyedülálló énekével még az ismert dallamok is újnak tűnnek. Azt gondoljuk, hogy a frissesség, korszerűség minden nép zenéjében kódolva van és ezek az energiák a saját szerzeményekre is kedvezően hatnak. Koncertektől függően (duó, kvintett) szólal meg a fúvós és pengetős népi hangszerek széles tárháza - saját hangon. Műfaji kötöttségek nélkül, de a jó ízlést nem sértve keressük utunkat a zene világában. Az eddig kapott szakmai elismerések és a koncertjeinken tapasztalt visszajelzések szerint is igény van erre. A gazdag repertoár, az egyedi hangzás és Renáta összetéveszthetetlen éneke lehetővé teszi, hogy a Dutar könnyedebb és intellektuálisabb koncertekkel egyaránt magas színvonalon lépjen színpadra.
Szent és Profán - A Szent Efrém Férfikar és Háy János költő közös estje
A Szent Efrém Bizánci Férfikar Magyarország egyetlen professzionális bizánci zenei együttese. Fő céljuk, hogy a középkelet európai és a magyarországi bizánci egyházak zenei kincseit autentikus módon szólaltassák meg.
A kórus 2003-ban meghívást kapott, Magyarországról elsőként, a 22. Hajnówka Nemzetközi Ortodox Egyházzenei Fesztiválra, ahol óriási meglepetésre elnyerték a második helyezettnek járó díjat a kitűnő felkészültségű és nagyhagyományú szláv, balti és balkáni kórusok között. Ugyanitt 2006-ban az együttes megnyerte a professzionális kamarakórus kategóriát. Először fordult elő, hogy nem szláv kórus nyert.
Ezen az esten a tiszta szakralitás és a hit, s a kétségeket felvető költészet, a klasszikus liturgikus zene és a kortárs líra találkozik. Koncert és felolvasás.
Braindogs - Tom Waits dalok élőben
A kultikus amerikai énekes - komponista - színész dalait egy igazi szupergroup viszi zúttal az Ördögkatlan színpadára. Európa legjobb férfi soul - blues énekese, a londoni Ian Siegal mellett az osztrák Ripoff Raskolnikov valamint a hazai szcéna olyan jeles képviselői, mint Kiss Tibor, Varga Livius (Quimby), Varga Laca és Fenk (Hiperkarma), Nagy Szabolcs (HBB, MUddy Shoes) alkotják az együttest.

Elsa Valle & Rumba Caliente Elsa Valle-t joggal nevezhetjük a kubai zene első számú magyarországi képviselőjének, hiszen a művésznő ugyan Kubában nőtt fel, de évek óta Budapesten él és dolgozik. Stílusa érdekes ötvözete a hagyományos és kortárs kubai éneklésnek; hangja érzéki, melankolikus, impulzív és robbanékonyan improvizatív. A Rumba Caliente színes és eleven zenéje segítségével nemcsak a legismertebb műfajok világát - mint például salsa, a mambo, a cha-cha vagy a bolero - járhatjuk be, hanem megismerhetjük többek között a gitárral és kis ütősökkel előadott guajira, vagy éppen a gyors és ritmikus guaganco dallamát, ritmusát is.
Elsa Valle - ének
Winand Gábor - szaxofon, fuvola
Petz Bálint - gitár
Barcza Horváth József - bőgő
Szabó Csaba - ütőhangszerek
„Bor és szerelem" Sebestyén Márta népdalénekes és Andrejszki Judit barokkénekesnő rendhagyó zenei találkozása és dalkóstolója a reneszánsz és a népzene asztaláról.
RANDOM GALÉRIÁK A MÚLTBÓL$type=three$$cols=3$meta=0$snippet=0$source=random$rm=0$count=3

Név

1% 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 30y 5. vonósnégyes a beremendi lakodalom a csemegepultos naplója a faun labirintusa a freskófalu legendája a gát a halottember a helység kalapácsa a hős a katlan a kézmosás fontosságáról a kisharsányi vőlegény a la carte kórus a lélek mélységei a mádia ördögei a mi osztályunk a nagyharsányi menyasszony a nagyharsányi óvoda programjai a napisten unokája és a tengeri sárkány lánya a pandamedvék története a repülés története a shakespeare-szakszervezet a show folytatódik a soha vissza nem térő a székely menyecske meg az ördög a te országod a vágy villamosa a very comeadic evening a világ bölcse a zsidó aaa címlap abdeljalil kodssi ablonczy balázs action hero ad libitum ádám almái adorjás ady/petőfi áfra jános agócs gergely agócs írisz ágoston béla ágoston gáspár ahogy esik úgy puffan ahogy te rá ajánló aladár egyedül van alagsor alföldi róbert alice kapka alkotótábor alma álmok ama amalia pereira amargant színházi műhely american corner amnesty international andfriends andrás lászló andrejszki judit andy vazul anima sound system annak is kell antigoné anyám tyúkja apacuka apáink kalapja apnoe apporto apró kis hazugságok apró paták apró-impro aradi kamaraszínház aralica borkert programjai aralica ibero hacienda aralica kert aranyakkord archívum arcofon duó arcofon trió árnyékban élők artner sisso artus asaran earth trio ascher ascher oszkár színház aszpik átlátszó víz legyen átrium galéria aura musicale aura segítőkutya alapítvány az anyósom az élet álom az én világom a mi világunk az étkezés ártalmasságáról az időnk rövid története az isten és a részegek az öngyilkos az ördög hárfái az ördögszántotta hegy az úrinő azt meséld el pista bábok babra babucs kriszta babylon bácska bakos búsulók bagi zsolt bakonyi alexa baksa-soós attila baksa-soós jános bal józsef balanescu balassa éva balázs barnabás ballabox balogh balázs balogh kálmán balogh tünde balogh viktória bandart bangó margit bánki berta bánki gergely banyamesék bányavakság barabás lőrinc quartet baraka baráti kristóf barcsai bálint bárdos zoltán bárka barna margit bartha kata bartók bartók béla zeneművészeti szakközépiskola kamarazenekara básits branka bata istván beatbox műhely beck zoli becker nóra beethoven ix szimfónia behumi dóri bekvart bélaműhely belső elhárítás benedek miklós benke grátzy benke pál benke paulina benkó bence berán gábor bérczes bérczes tibor berecz andrás berecz istván berecz mihály bereczki csilla beregszászi illyés gyula magyar nemzeti színház beremend beremendi kovácsműhely berki tamás bérletek besence open besh o drom beszélgetés beszélgetés 2016 beszélgetés 2017 beszélgetések a katlanban beszélgetések az életvégről bethlen téri színház betwixt bezzegakurvabeckek bicikli bíró eszter blum pince bob és bobek boban markovic orkestar bóbita bábszínház bocsárdi lászló bodó viktor bodobács műhely bodor tibor teskó bodyssey boebeck bogdán árpád bogdán lászló bognár szilvia bohemian betyars bohóc brigád bohóctámadás bóka bence boldog új élet bongobong bóra áron borbély alexandra borbély mihály borbély műhely3 borbély szilárd bornai szilveszter borsörmester both miklós both miklós udvara bozsik yvette böjte józsef böröcz andrás börtönrádió brasnyó brickner szabolcs bringával a katlanba brother kawa búcsúkoncert buda folk band budapest bár budapest pride budapesti józsefvárosi zeneiskola budzillus bujdosó bujdosó trió bujtor balázs bukta imre busz-színház bűbájos lakat büdös vornyik büszke uv-zöld nünüke cabaret medrano cactus truck cafes and citizenry project caligula calle del mundo caminus caminus 2016 caminus 2017 carmen cangiano carmen sita carpedignem castel felice vizsga catsandox chameleon days trio chillpince chris potter cifra műhely cifra szoba mérából cifra udvar cifra udvar programjai cigány ízek kavalkádja cimbaliband cimbora mesejátszóház címlap circus circus marcel cirkusz cirkusz 2015 cirkusz 2017 cirque du platzak classical claudia kraus cók-mók bábszínház compagnie les apostrophés concerto conclusion control studio cosí fan tutte cote de l'ile crossing cuhorka emese czitrom ádám csah tamás családi családi 2016 családi 2017 családi programok 2014 családi programok 2015 családi programok a katlanban csalló roland csángálló csángóblúz csányi jános cseh andris cseh antal cseh tamás cseh tamás archívum csémy balázs csere-bere placc cseri hanna cserihannák cserna antal csernik árpád csevej csibészműhely csigaház csík zenekar csikós attila csíkszerda csiky csillagszálló csiribiri csobánka zsuzsa csodalépés csokigolyó koncert csonka ibolya csontbrigád csuja imre csurgói gimnázium d.o.g. dancelab dancing graffiti danubia dargay attila dargó szilvia darjeeling daruka mihály darvas benedek darvas kristóf darvas krisztián darvasi lászló debreceni csokonai színház deer fellaz dekk dés andrás dés andrás quartet deutsch dévai balázs didier delannoy dil mastana dinyés dániel dinyés soma dip trio díszvendég díszvendég 2014 dj zöld dlrm dohány dohnányi zenekar dolce dollár papa gyermekei don giovanni don quijote döme dömötör andrás dömötör tamás dörnyei szabi dr dermot dragomán dragovácz ágnes dráva TSE dresch dresch quartet drog-stop duke bluebeard dumaszínház east balkán ebéd ed is off ed is on édes piroska ef zámbó effe label effects effectum egészségnap egressy zoltán egri bálint egri vár egy kiss erzsi zene egy őrült naplója egy pohár vörös vérré válik egyasszony egyedi péter egymás bábelében egypercé együttműködésben eklektrio elek ányos élmény kommandó élményfestés élő könyvtár élő márton első kétszáz évem ember tenyerében encuentros énekegyüttes énekvarázs english english summaries 2014 english summaries 2015 english summaries 2016 english summaries 2018 enyedi ildikó építész műhely epres attila érdi tamás erdős virág eric satie ernelláék farkaséknál erőss harmonik band értékmegőrző escargo hajója esélykikötő esélykikötő 2012 esélykikötő 2013 esélykikötő 2014 esélykikötő 2015 esélykikötő 2016 esterházy eszme eszter-lánc mesezenekar esztrád ethnofil etno liget etnoé eurakvilo európa kiadó evritingsz láj eztrád faág baráti kör fábián péter fabók mancsi bábszínháza fahidi éva fajkusz attila fajkusz banda fajok eredete faluturisták fándly csaba fanfara complexa faragó béla fassang lászló fata dani fedeles tamás feedback fehér andrás fehér balázs benő fejesztés alatt q fejlesztés alatt q fekete ádám fekete ernő fekete leves feldmár intézet felhangolva felhőfi-kiss lászló fellépők betűrendben felnőttek szabadságon fenyvesi gábor fenyvesi józsef ferenczi györgy fesztbaum béla ficza istván fillár istván film film 2014 film 2015 film a katlanban fine arts firkin fitwalk fláre beás banda flashmob foci fodor bernadett fodor tamás fodrásznő fogathajtó verseny fogd a kezem fondor és szerelem forgách andrás forte társulat fórum fölnevelő édesanyánk fpt fran palermo fredifr3d frenk frida kahlo friedenthal zoltán frim fram frontátvonulás furák péter fut a színház futás futó balázs futrinka fülöp bence fürdőavatás füzér katalin g szabó hunor g&g duó gábor géza gál tamás galapiat galaxisok garaczi garamvári gábor gasztroördög gayer mátyás géczi zoltán gémes antos general information generation impasse georgita máté dezső gera anita gera gábor gergye gerlits réka gerlóczy márton geröly quartet geröly tamás gézakékazég ghymes gilbert edit gilvánfai zenebona gingalló pécsi meseműhely giulia este otthon marad gnawa góbé goldenfeszt gólem színház gombaudvar gondnok göttinger pál gőz istván gran kino grecsó grecsó krisztián greenpeace greenway grencsó istván grencsó kollektíva grisnik petra grizzly vibrations grund gryllus gryllus dorka gryllus samu gubanc guelmino sándor gulyás gábor günsberger ákos gyalog a katlanba gyalogösvény gyáni gábor gyarmati fanni naplója gyáva gyémánt bálint gyenge lajos gyerekkuckó gyerekmegőrző gyermekképet a gyerekeknek gyetvai zoltán gyöngyös műhely gyöngyszemek a múltból győri vaskakas bábszínház ha most látnál tamás hagit yakira hahagáj hajdu szabolcs hajduk károly hajnóczy hajós andrás halálorgazmus halálos temetés halálratáncoltatott leány halas dóra halastó halász judit halász péter hallgatni akartam halmy györgy halottember hamlet hámori gabriella hámori máté hangember hangfürdő hangszerbemutató haraszti pince haraszti rezidens band haraszti sound system harcsa veronika harkány harmadik figyelmeztetés harmath olívia hárságyi pince harsányi attila harsányi bence határvonal hatok haumann péter havasréti józsef háy háy come beck hegedűs d géza hegymegi máté helecz dániel helené helló náci helység kalapácsa helyszínek helyszínek listája helytörténeti gyűjtemény henics tamás hepp trupp herczeg tamás herczku ágnes hermann ildi herminamező hernádi judit hervadó virágok hétágfa játszóház heted7 hétpróba hiperkarma hírek hírlevél hírlevél játék hofecker mátyás hofecker-molnár-baksa trió hoffer károly holland holnemvoltfa honvágy hoppart horváth csaba horváth istván horváth kristóf színész bob horváth viktor hősök temetője hrabal hrabal könyve hrabal összes hrabal-galaxis hrabal-vurstli hrabal100 hrutka róbert hullám hullám és gumikötél humble grumble duo hungarian studio orchestra hunyadkürti györgy huzella péter hűség i erzsébet idegen időbontás időjárás ifj vidnyánszky attila ifj zsuráfszki zoltán igazgyöngy igrice citeraegyüttes így tedd rá íjászat improvokál indit instant opera workshop interaktív népmesei egyóra interjú introduction intu intuíció trió irie maffia iroda irodalom irodalom 2014 irodalom 2015 irodalom 2016 irodalom 2017 irodalom a katlanban irtás istállómozi isten hozott istentelen ifjúság istvánffy kamarakórus iva bittova ivánovics bea iványi emese ivyz jam jancsovics máté jankovics anna jankovics péter jankovits lászló jarjabka ákos járó zsuzsa jasper stadhouders játék jaune toujours jazz jazz appreciation month jazz játszótér jazz world folk music jegyek jegyirodák jel jel színház jelena radan jelenben jelenkor jelentkezőknek jeles andrás jenei szilveszter jobbágy kata jon e marquette joós andrea joós tamás jordán adél jordán tamás jövoltköszönömkérekmég jövőtánc juhász gábor juhász tomi juhos jummodaddy junkie jack flash k2 színház kacagó gerle kacsó hanga kády galéria kaf kakasy dóra kákics kákonyi árpád kaktus kaláka kale lulugyi kálid rtúr kalotaszeg kamarás iván kanizsa csillagai kapcsolat kaposvári csiky gergely színház kaposvári egyetem kárász eszter karaván karavan familia karc kardos dániel kardos róbert karosi júlia kárpáti dódi kárpáti pál kárpáti péter karsai györgy karszalag kaszás attila kátai zoltán katarzis katlan-kupa katlanblog katlanblog 2010 katlanblog 2011 katlanblog 2012 katlanblog 2013 katlanblog 2014 katlanblog 2015 katlanbusz katlanfutás katlanjóga katlansztorik katona katona dóri julis katona lászló katona mozi káva kulturális műhely kecsek kecskeméti gábor keddek keleti élménytár kellár f jános immánuel kemény istván kemény lili kemény zsófi képek képhang-hangkép kerek istván kerekasztal kerekes band kerényi róbert kerényi zsolt kereplő keresztes tamás kereszthuzat keresztury tibor keresztül európán kéri kitty kermiz kerpely adél keserű imre keszthelyi réka kétely kezdhetek folytatódni kézműves kuckó kézműves műhely gyerekeknek kiállítás kiállítás 2014 kiállítás 2015 kiállítás 2016 kiállítás 2017 kiállítások a katlanban kicsi nyuszi hopp hopp kill the dandies kimi kincses gyula king automatic királyok és keresztek kirschner péter kis kikericsek kisantal tamás kiscsillag kísérleti adás kisesti kisharsány kisharsány-túra kisjakabfalva kiskovács attila kisördögtánc kiss diána magdolna kiss eszter kiss mónika kiss pisti kiss tibor kiss tibor noé kistehén kisteleki dóra kisvegyes knotik ildikó koccintás kocsmai verekedés kohlhaas kokas éva kollár-klemencz lászló kolompos kolonits klára koncert koncert 2014 koncert 2015 koncert 2016 koncert 2017 koncertek a katlanban koncz zsuzsa konrád györgy korniss péter korpás éva kórusok éjszakája kovács éva kovács gábor kovács gabriella kovács gerzson péter kovács kristóf kovács krisztián kovács udvarház kovács zsolt köles ferenc körforgás kőrizs imre kőrösi zoltán kővári eszter sára kövek a zsebben kövér andrás kövi köves slomó közelítés egyesület közérdekű közlekedés közöspont krámer györgy krasznahorkai kripli mari kristán attila krisztik csaba kritika kritikai szalon kubalibre kucok kucserka zsófia kultúr találka kupé kutyaharapás különbéke la belle epoque la tresca lábam termett a táncra lackfi jános laczkó péter vándorfényképész lajkó félix lakótársat keresünk lampion láng annamária lantos zoltán lass bea lászló boldizsár lászló lili lászló zsolt láthatatlan állomás látogatói ászf látókép ensemble lázár domokos lázár kati lazippo le skeleton band leenane szépe legát legesleges legyünk a föld barátai lékkör lékó tamás lélektér lénárd kata lengyel brigi lenthár balázs leonard cohen leonce és léna les garcons trottoirs les touffes krétiennes leszámolás velem lift szakkollégium light in babylon like a rolling stone liliom literature little g weevil location lóhair-e london lou reed lovasi love and money love band loveshake lőrinc katalin lőrincz sándor lőrinszky attila ludmány dénes luigi fusani lukács miklós maár gyula mácsai macskafogó macskák esernyővel madár a víz alatt made in pécs díj magdalena mandura magvető magyar alipecia areata közösség magyar képzőművészeti egyetem magyar narancs magyar színház majdnem 20 major judit makranczi zalán malatinszky borudvar malter filmfesztivál manhattan short manic freak manna produkció manoamano manoya marco bell marco pasinetti marí és max marie márjánovics diána márkos albert márkuszínház márta istván martinkovics máté marton lászló másik jános másik magyarország maszmók afrikában máté gábor máthé zsolt matrica matt b matta lóránt máv mediawave megnyitó megyeri andris méhes károly méhkasaula mellettünk melodisztik mélyrepülés menedék menetfény menta'liget mentes júlia mentés másként menzel menyhárt jenő mennyekbe vágtató prolibusz mese a tűzpiros virágról mesekotyvasztó meseladik messaoudi emina mészáros máté mészáros sára meszecsinka mezítlábas menza mezítlábas zenészek micsoda dániel míg fekszem kiterítve mika jovancic milea mindenki miskin herceg mitch&mitch mizsei zoltán mkb társulat mobiltöltő modern art orchestra mogyoró kornél mohácsi norbert mokos pince moldvai kiss andrea moldvai lászló molnár gusztáv molnár gyuri molnár krisztina rita molnár levente molyolda momentán társulat mondasz tesséket mongooz and the magnet montanaro móricz zsigmond színház most fesztivál mozart mozart-kommandó mr irish bastard mu színház mucsi mucsi zoltán muhi zsófi mulandó mulatság murál morál mező murányi tünde muriel muruya muzsik és volkova muzsikás müller péter sziámi műsorfüzet müszi művészetek völgye művészeti tábor művészi hordók nagy ádám nagy dániel viktor nagy dénes nagy józsef nagy mariann nagy petra nagy viktória éva nagy zsolt nagykanizsai gólyalábasok nagypál gábor nagyvárosok máriája nappali narancsrevü narancsterápia náray erika natasa pavlovskaya nechl nóra négy utolsó ének négybé nehéz neil young sétány nem tudni hogyan nemcsaksanya nemes gábor kölyök nemes nagy ágnes művészeti szakgimnázium nemes péter nemes takách kata nemes-horváth orsolya németh juci németh kriszta németh levente nemzeti filharmonikusok nemzeti színház nemzeti táncszínház neofolk népmesei egyóra néprajzi múzeum néptánc nézőművészeti kft nikola faller nikolas field nincs ártatlan kép nincs számukra hely nincstelenek notice to applicants novák csaba novák erik novák jános novecento nublao nyári oszkár nyári szilvia nyáry krisztián nyitrai lászló nyugat offenbach oláh ibolya olasz istván olasz&magyar zenei műhely olivero sukh mahal ollé erik olvasóliget ónodi eszter opera operabeavató operakalauz óperentzia orbán borbála orfeum orgona óriás orlai ormánság zöldút orosz ákos orosz dénes oroszlán anikó orvos osonó színházműhely oszkár telekocsi osztálytársak voltunk osztroluczky sarolta ökrös csaba önkéntesek ördög bor ördög tamás ördögi vylyan-konyha ördögkatlan házaspár ördögkatlan nemzeti kórus ördöglegenda ördögök vizsga ördögtánc ördögtaxi ördögtúra örkény mozi örkény színház örkény-vurstli öröm a zene ősi pince őszirózsa nyugdíjas klub összes helyszín programja ötvös andrás őze áron p müller péter p. müller péter paál istván paczolay béla pácser lászló pál andrás pál család pál istván szalonna palacskó józsef pálfi ervin palimo story pálmai anna pálné kovács ilona pálúr jános palya bea pályázat panchan paniks paniks duo pannon filharmonikusok pannon tükör pannon tv pannonia allstars ska orchestra panuki krisztián papaver cousins parasztopera parno graszt parti nagy lajos parti nóra passport control pásztorhóra pazsó pécsi bölcsész udvar pécsi bölcsész udvar 2016 pécsi faág baráti kör pécsi ikonok pécsi légitársaság pécsi nemzeti színház peer krisztián pelsőczy réka penguin souns system pénzügyi beszámoló periszkóp rádió persona non grata pesti magyar színház pesti magyar színiakadémia péterfy bori péterfy-novák éva pethő gergő petőcz andrás petri györgy pettendi szabó péter petz annamari philipp györgy pianínó pimplin pink mojos and the fuckfaces pintér béla pion istván pirisi lászló piros kakaó pittman marci pittman zsófi pizsamátor play sátor podhorszky gábor poklade polgár panzió póló pólógyár polonyi artemisz porteleki áron pöszemaszu praktikum praktikus presser gábor pressphoto presszó tangó libidó pribojszki mátyás privát történetek privlaka professores program programelőzetes programfüzetek haladóknak programok a beremendi kovácsműhelyben programok a cifra teraszon programok a focipályán programok a kisharsányi focipályán programok a kisharsányi nagyszínpadon programok a kisharsányi templomban programok a kisharsányi templomkertben programok a kisharsányi torneteremben programok a kovács udvarházban programok a nagyharsányi faluközpontban programok a nagyharsányi iskolában programok a nagyharsányi templomban programok a nagyharsányi tornateremben programok a nagyszínapdon programok a narancsligetben programok a palkonyai faluközpontban programok a palkonyai templomban programok a pincesori kisszínpadon programok a sauska pincészetnél programok a szoborparkban programok a teleki kertben programok a teleki ligetben programok a villánykövesdi faluházban programok a villánykövesdi parkban programok a villánykövesdi pincesoron programok a vylyanon programok az árokpart bárban programok az esélykikötőben programok az óvodaudvaron programok beremenden programok egy térképen programok kisharsányban programok nagyharsányban programok palkonyán programok villánykövesden prókai ágnes psyché psycho mutants psziesztaband pte művészeti kar puchner birtok punnany massif puskás péter puszi quimby rába roland rackajam rácz livi radák jános radnóti ifjúsági műhey ráduly misi rainer-micsinyei nóra rájátszás ránki dezső ratkóczi huba rátóti zoltán reart reggeli régi címlap régimódi bohóctréfák reichart edina renaichance rene trossmann reneszánsz konyha rengeteg renyagyár requiem retextil rétfalvi tamás réti adrienn retro pc révai sára reverze rezes judit richard strauss ricsárdgír rivaldafény roberto zucco rock-lit-era rohmann ditta rokka csoport rokokó rosé rólunk írták roma csillagok roma hungaricum romengo romungro roszik hella rozgonyi gergely rozs tamás rögvest röhrig géza rubik ernő zoltán ruska & mica rusznyák gábor rutkai bori sajtó sajtófotó sajtótájékoztató sam redbreast wilson sándor józsef sansz filmklub sansz játszótér sansz matiné santa diver santai sárik péter sárkány sanyika sárközy zoltán sárosdi lilla satie-maraton sator quartet saul fia sauska lounge sauska udvar programjai schein gábor schell judit scherer péter schilling árpád schneider jankó schruff milán sebaj színház sebestyén márta sebhelykiállítás second life secret man semegi zoltán semmi sena serdu projekt servet séta a szoborparkban sex drugs gods rocknroll shakespeare shakespeare kortárs tükörben shekespoetry shylock siegal síklaki istván siklós spa simkó kati simon edina simon kornél simon márton simor ágnes simorág tánccirkusz simply english singas project sinha róbert sipos imre sipos vera sirály sisso 2013 slam poetry slam-busz snétberger sociopoly sofi oksanen soha senkinek soharóza somesong somodi h szilárd sorbonne sexual sorszám sorszámgép soul chambers sóvirág söndörgő sötétben látó tündér specko jedno spiró györgy spolarics sprok antal sramó gábor stefanovics angéla stolen symphony stop motion studio k sugár miklós summary summer rebellion surman edit susotázs suzuki kimiyosi svejk svjata vatra sylvia leidemann symphonic brass quintet syrius legacy szabad ötletek jegyzéke szabadkai népszínház szabados györgy szabados lászló szabadság egyenlőség párkapcsolat szabó balázs bandája szabó benedek szabó borbála szabó győző szabó máté szabó réka szabó sándor szabó szonja szabó zoltán szabó zoltán attila szacsvay lászló szájlent klasszikal diszkó szakmai beszámoló szálinger balázs szállás szalóki ági szandtner anna szántó istván pokidoktor szársomlyó nép-táncz csoport szarvas józsef szarvassá változott fiú szatmári juli és zenekara szavazás szekszárdi gitárkvartett szélben szállók szeleburdi család szeleburdi gáspár szélkiáltó szemző tibor szent efrém szent györgy iskola szent györgy iskola blogja szentesi horváth mihály gimnázium szentimentálé szép ernő szerbhorváth györgy szerencsés találkozások szeret zenekar szeri viktor szevasz cseh tamás szfe150 szigorúan ellenőrzött vonatok szikszai rémusz szilas miklós szimbola színes gyöngyök egyesület színház színház 2014 színház 2015 színház 2016 színház 2017 színház a katlanban színház- és filmművészeti egyetem színműveletek szirtes edina mókus szívszakadtig szkéné szobor szoborpark szociopoly szokatlan szokolay dongó balázs szókrátész védőbeszéde szolláth dávid szolnoki apollónia szomorné kukorelli edit szorcsik kriszta szőke nikoletta szőke szandra szörényi levente szponzorbérlet sztalker csoport szubjektív kisharsány szukernyik tamás szűcs krisztián szűcs nelli szűcs qka krisztián szvetnyik kata táblázatok tabu tájdíj takács géza takács kati takács lászló takács nóra diána takacsbelane takáts eszter takátsy péter taktak találj címet találkozások tamara obrovac támogatók tánc tao táp színház tapasztalt ecsetek tapasztó ernő tappancs műhely tárnoki márk tarr béla tartuffe tasnádi bence tasnádi istván tatabányai jászai mari színház taxi teatr na walizkach teatr osmiego dnia técsői banda téka tél telefondoktor tengler gergely tg tenke istván tenkes kapitánya kalandjáték tenkes TE tenkes teljesítménytúra tenkes zenekar tenki réka teremtés térey jános téri sándor térkép terminál workhouse terralegenda testről és lélekről the allreadies the beans the durgas the garden the irish coffee the island the mindblow the qualitons the ramadogs the tablespoon thealter theatre thuróczy szabolcs tickets tiger lillies tímár katalin tindia tiszta szívvel dúdolok tisztaszínház titkaink titkos társulat tókos attila toldi tomas opitz tompa andrea tompos kátya tóték tótferi tóth andrás tóth árpád tóth géza tóth istván tóth krisztina tóth lajos tóth orsolya tóth viktor tóth zoltán tökmag tom és hórihorgas tom törőcsik történetek trafó20 tranzdanz trill trio a trio afium triplet trouble in tahiti tudnivalók túronyi helyőrség tutti cantabile tündérkert tűnékeny tünet együttes udvaros dorottya újszászi dorottya újzenekar uknow duo ulickaja ullmann mónika ungváry krisztián upor andrás urban voodoo machine utca-szak űrdöngölők vacka rádió vádli alkalmi színházi társulás vadonleső vágtázó csodaszarvas vajda milán vajdai vilmos vaklárma vakság valcz péter vallai fesztivál változás van valami bejelentenivalója váradi mónika váradi porta várady szabolcs váratlanul varga anikó varga donát varga livius várkonyi csibészek városi túlélő varró dani vas erna vasárnapi gyerekek vastag gábor vaterland vecsei h miklós védelmi terv vedres csaba védtelenek veiszer alinda veled kerek véletlen velosophie venti chiavi gitártrió véradás verdi videó videoblog 2014 videoblog 2015 videoblog 2016 vidnyánszky vidovszky víg mihály víg végnapok viktor balázs viktor rizsakov világ civiljei egyesüljetek villánykövesd villánykövesdi vőfély vilmányi benett vinnai andrás violin király és hanga királykisasszony virág tünde visinata kontrol vitéz lászló bábjáték-automata vizeli balázs vizin vocapella vojtina bábszínház volosi vörös vörös róbert vuk vylyan wahorn wahorn airport walny teatr wanderers watta cirkusz webcam weiner sennyey tibor weöres sándor weöres-vurstli wh wifi winegret wombo workship workshop workshop 2017 workshop archív workshop feliratkozások workshop feliratkozások 2017 workshopok a katlanban xtreme blues dog xy flies yagit hakira you-topia zakariás máté zakariás zalán zalaegerszegi leánykar zalaegerszegi pálóczi horváth ádám zeneiskola leánykara zanzinger zányi tamás zebulon proekt zen zene-bona beás hagyományőrző együttes znamenák istván zoltán áron zoltán gábor zombola péter zöld 08 zöld kerékpár zöld rosé porta zuhanórepülés zzaj.h trió zséda zsolnay negyed zsótér zsubori ervin
false
ltr
item
ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL: Koncertek az Ördögkatlanban
Koncertek az Ördögkatlanban
ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL
http://www.ordogkatlan.hu/2010/12/koncertek-az-ordogkatlanban.html
http://www.ordogkatlan.hu/
http://www.ordogkatlan.hu/
http://www.ordogkatlan.hu/2010/12/koncertek-az-ordogkatlanban.html
true
874411630608914615
UTF-8
Nincs találat. ÖSSZES Tovább Válasz Válasz törlése Törlés szerző Címlap OLDAL CIKK Lásd mindet MÁS OLVASNIVALÓ A TÁRGYMUTATÓBAN ARCHÍVUM KERESÉS ÖSSZES CIKK Nem találtunk ilyen cikket. Vissza vasárnap hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat vas ke sze cs p szo január február március április május június július augusztus szeptember október november december jan feb márc ápr május jún júl aug szept okt nov dec az imént egy perce $$1$$ minutes ago 1 órája $$1$$ hours ago tegnap $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago öt hétnél régebben követők követés EZ A TARTALOM ZÁROLT Megosztás a megtekintéshez Másold a teljes kódot Jelöld ki a teljes kódot Minden kódot kimásoltunk Nem tudjuk kimásolni, használd a billentyűzet Másod-Beilleszt parancsait